Politika kolačića

O kolačićima

Kolačić nije ništa drugo nego vrlo mala tekstualna datoteka. Kada posjetite web stranicu, poslužitelj postavlja tu datoteku na vaš uređaj. Točne informacije pohranjene na kolačiću se razlikuju od web stranice do web stranicea, ovisno o tome koje su informacije potrebne za određeno korisničko iskustvo. U većini slučajeva količići će vas identificirati na neki način.

 

Kolačiće koje koristimo

Tehnički kolačići koje generira naš CMS ne prikupljaju podatke s uređaja posjetitelja i obično pohranjuju informacije u obliku identifikacije sesije koja osobno ne identificira korisnika. To su strogo tehnički kolačići koji se temelje na enkriptiranom hash-u koji ne moraju biti blokirani da bi bili u skladu s GDPR-om. I dalje ih možete blokirati odbijanjem pravila kolačića. Ovi se kolačići brišu nakon zatvaranja web preglednika.

Statistički kolačići omogućuju nam brojanje posjeta i izvora prometa, tako da možemo razumjeti interakciju posjetitelja s web stranicom prikupljajući i izvještavajući podatke anonimno. Ovi kolačići nam pomažu da znamo koje su stranice najviše i najmanje popularne i vidimo na koji način posjetitelji koriste naše web stranice kako bismo mogli poboljšati korisničko iskustvo za buduće posjete.
Budući da Google Analytics koristimo s aktiviranom opcijom anonimizacije, što znači da ne pratimo vašu IP adresu, ti će kolačići i dalje biti postavljeni u vaš web preglednik čak i ako odbijete pristanak kolačića.

Više o Google Analytics kolačićima možete pronaći u tablici u nastavku:

Ako želite onemogućiti praćenje putem usluge Google Analytics na svim web stranicama, možete isključiti opciju klikom na sljedeću poveznicu: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Funkcionalni kolačići na ovoj web stranici su neophodni i ne zahtijevaju odobrenje. Oni omogućuju značajke bez kojih ne biste mogli koristiti web stranicu kako je planirano, kao što je korištenje naših online obrazaca sa zaštitom od neželjene pošte (Google invisible recaptcha). Funkcionalni kolačići se spremaju na vaš uređaj samo za vrijeme dok pregledavate web stranicu.

Kolačići se ne koriste za pristup korisničkim podacima ili za praćenje aktivnosti korisnika nakon napuštanja naših web staranica.